Изискването за наличие на зелен сертификат е прибързано.  Прибързани са

...
Изискването за наличие на зелен сертификат е прибързано.  Прибързани са
Коментари Харесай

Мутафчиев: Какво да правят театрите с продадени билети?

Изискването за съществуване на зелен документ е преждевременно.  Прибързани са дейностите на Министерство на здравеопазването и въвеждането на тези зелени документи от през днешния ден за на следващия ден, счита Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на артистите в България.

„ Има доста недомислени дейности в заповедта и огромна част от сътрудниците в страната са комплицирани “, разяснява той пред БНР.

„ Около 45-50% от българските създатели са имунизирани. Но сега с този зелен документ доста се объркват проектите на театралните спектакли, тъй като има спектакли, които са продадени за месеци напред. И поради неналичието на зелен документ огромна част от хората желаят да връщат билетите си и да си вземат парите. Това става все по-объркващо за театрите. Има доста чисто механически неясноти – кой и по какъв начин ревизира зелените документи - на входа или вътре в залата. Защото, в случай че на входа разпоредителите ревизират единствено съществуването на зелен документ, само че не могат да удостоверят истинността му, какъв е смисълът?! Всеки може да влезе с непознат документ “, сподели Мутафчиев.

Според него е разумно страната да компенсира невъзможността да влезе аудитория.

„ От страна на Министерство на културата до момента не съм очаквал никаква реакция и сега не чакам. Няма даже най-минимална реакция, даже като тази министърът на културата да излезе и да успокои всички сектори и изкуства, за които е виновен, че се мисли за някакво планиране на някакво общи дейности от страна на Министерство на културата с Министерство на здравеопазването “,  уточни Мутафчиев.

„ На този стадий ще съблюдаваме ограниченията дотолкоз, доколкото са ни ги спуснали преди време – за маски в театралните зали, за дезинфектанти, сиви лампи, които да чистят пространствата, за оглеждане на въздуховодите, тъй че да вкарват външен въздух и в действителност да са съобразени с условията “, добави той. „ На този стадий ще упорствам да работим на 100% даже със зелени документи в театрите, там където се позволяват. Защото имаше една заповед, която ни смъкна на 50%, след това имаше на 30%. Сега ще упорствам да работим към този момент на 100% потенциал на претовареност “, сподели Мутафчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР